Om Færdighedsprøven

Prøv Færdighedsprøven gratis

For at prøve Færdighedsprøven gratis, skal du blot som lærer logge ind med dit UNI-login, herefter vil der være et prøvesæt til rådighed du frit kan arbejde med.


Om Færdighedsprøven

Færdighedsprøven er et onlineværktøj der giver mulighed for at arbejde med matematiske færdigheder i en FSA inspireret kontekst. 

Færdighedsprøven består af 12 Prøve-/Træningsæt, der af læreren kan administreres til at indeholde karakter/feedback/facit og/eller hjælp. Læreren kan på den måde tilpasse prøve- og træningssæt, så det passer til den enkelte klasse. 

Derudover indeholder færdighedsprøven 55 emnetræninger fordelt på emnerne:

  • Tal og Algebra
  • Geometri
  • Statistik og sansynlighed
  • Matematik i anvendelse


Teknik

Færdighedsprøven er udviklet til PC og Mac. Prøvesæt og træningssæt er desuden udviklet til Ipads og interaktive tavler.

Geogebra: Dele af Færdighedsprøven benytter Geogebra som 3. parts plugin. GeoGebra i Færdighedsprøven afvikles afhængig af brugerens styresystem og browser, enten som Java applet eller HTML 5 plugin.

Prøvesæt og Træningssæt kan således afvikles i alle de understøttet enheder, hvorimod emnetræning kan afvikles på enheder der understøtter Java.

Mathjax: Færdighedsprøven benytter sig af Mathjax til at levere tegn og formularer. Mathjax er Javascript-baseret, hvilket kan afvikles af de fleste enheder.

Browsere: Færdighedsprøven er udviklet til at understøtte Firefox, Safari, Chrome og Internet Explorer 8 + . Nyeste browsere anbefales.

Bemærk at for at afvikle Geogebra opgaver i IE11, kræves det at man slår kompatibilitetsvisning til i browseren. Det gøres ved at tilføje onlineproever.dk under kompatibilitetsvisning, under "tandhjul" ikon i browseren.

Båndbredde: Minimum 512K.

Skærmopløsning: Anbefalet skærmopløsning er min. 1024 x 768 i 100 % visning.


Hotline og support

3691 7000

7.30-16.00 alle skoledage og i vinterferien.

Send Mail til Alinea Support


Cookie-politik

Med henblik på løbende forbedring af færdighedsprøven, følger vi med i hvilke områder på hjemmesiden, der besøges, og hvor længe brugere opholder sig på de enkelte områder. Dette gøres ved hjælp af cookies. Vi henviser til Alineas generelle persondatapolitik


Færdighedsprøven

Forfatter: Simon Hempel-Jørgensen

© 2012, Alinea, København – et forlag under Lindhardt og Ringhof A/S, et selskab i Egmont.

Mekanisk, fotografisk, elektronisk eller anden gengivelse af dette site eller dele heraf er kun tilladt efter Copy-Dans regler.

 

Forlagsredaktion: Heidi Freiberg Rasmussen

Digitalredaktion: Jesper Høffner Krogh

Billedredaktion: Anna Hosbjerg Gehlert

Design og digital produktion: Vertic

Version 1.2, 2013

 

ISBN 978-87-23-04339-9 (klasse-abonnement)

ISBN 978-87-23-04754-0 (lærer-abonnement)

ISBN 978-87-23-04790-8 (skole-abonnement)